Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Uit de Volkskrant: “Problemen met de toekenning van toeslagen heeft meer met de ingewikkelde wetgeving te maken dan met het werk van de Belastingdienst. Dat zei Saskia Stuiveling, de president van de Algemene Rekenkamer, woensdag bij de presentatie van het rapport over het jaarverslag van het Rijk.”

Het bedenken van de regels en het uitvoeren van de regels zijn twee verschillende zaken. Vaker zien we in organisaties dat de mensen die de oplossing bedenken andere mensen zijn dan de mensen die oplossing implementeren en/of uitvoeren. Bij het falen van de oplossing wordt dan simpel gezegd dat implementatie en/of uitvoering hun werk slecht hebben gedaan. Echter ook bij het bedenken van de oplossing kan men beter zoeken naar eenvoud

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in probleemoplosproces. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *