Gelijk hebben, gelijk krijgen–vol op het orgel

Een brief luidde vorig jaar het einde van de politiek carrière van Ab Klink in. Hij meldde daarin dat hij niet verder wilde met de onderhandelingen om hij vreesde dat hij(Wilders) vol op het orgel zou gaan.

vol_op_het_oorlog

Volgens Jolande Sap heeft Klink gelijk gekregen, uit het AD: Sap: Klink had gelijk.

“Voormalig minister Ab Klink (CDA) had gelijk toen hij vorig jaar per brief de CDA-top waarschuwde om niet met de PVV in zee te gaan in de vorm van een gedoogconstructie. Dat zei fractievoorzitter Jolande Sap vanavond tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer.

Klink voorzag dat PVV-voorman Geert Wilders ‘vol op het orgel zou gaan’. ‘We hebben gehoord hoe vals dit klinkt’, recenseerde de GroenLinks-leider. Volgens haar was in de debatten woensdag en donderdag veel ‘stoerdoenerij’ van Wilders te zien.”

De vraag is nu wat nu wat wilde Ab Klink? Wat was zijn probleemdefinitie? Hoe krijg ik mijn zin, stoppen met onderhandelen, of hoe krijg ik gelijk?

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Probleemdefinitie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *