Peeters was een beetje verliefd en Uitslag is niet een beetje zwanger

Zwart-wit denken sluit de nuance uit. Maar om te handelen moeten we keuzes maken. Je kan niet een beetje handelen. Keuzes sluiten de nuance uit. Dat is één van de regels van het probleemoplossend denken.

Een kleine greep uit het nieuws:

Groenlinks-Kamerlid Peters vind zelf dat ze verder kan als Kamerlid, de NOS:

“Het ministerie van Buitenlandse Zaken kwam vorige maand tot de conclusie dat Peters in 2005 niet is beïnvloed door haar privégevoelens. Wel had ze de Nederlandse ambassade eerder openheid moeten geven over haar verliefdheid.

Peters geeft toe toe dat het beter was geweest als zij destijds aan haar leidinggevenden had verteld dat zij prille gevoelens van verliefdheid had.

“Ik erken dat dat formeel beter was geweest. Maar als mens vraag ik me af of je je altijd zo bewust bent van de aard van je gevoelens. Er was toen nog geen sprake van een relatie.”

Ze was een beetje verliefd.

Ex-Eerste Kamerlid Rudy Rabbinge zegt het lidmaatschap van de PvdA, uit de volkskrant:

“De PvdA is ‘beginselloos, opportunistisch en reactief’. De partij ‘wordt steeds meer geregeerd door de middelmaat’. Redenen voor professor Rudy Rabbinge, meermalen co-auteur van beginsel- en partijprogramma’s van de PvdA, om zijn lidmaatschap op te zeggen.”

Je kunt niet een beetje beginselloos zijn.

Je kunt ook niet een beetje gehackt zijn, je ben gehackt of je bent het niet.

Van tweakers.net van dinsdag 30 augustus 2011 :

In een verklaring schrijft Vasco Security, sinds januari eigenaar van DigiNotar, dat de hack al half juli heeft plaatsgevonden. Toen DigiNotar de hack ontdekte, op 19 juli, heeft het bedrijf de frauduleuze certificaten ingetrokken. Hierbij is er echter minimaal één over het hoofd gezien: het certificaat dat voor Google.com is gebruikt.

Pas toen de Nederlandse overheidsorganisatie GovCert deze week ontdekte dat een frauduleus certificaat nog niet ingetrokken was, is deze alsnog ongeldig gemaakt. Het is onduidelijk of er nog valse ssl-certificaten van DigiNotar in omloop zijn.

Chief operating officer Jan Valcke van DigiNotar zegt dat de Nederlandse overheid destijds wel is ingelicht, maar dat het bedrijf het niet nodig vond om de hack publiek te maken. Volgens Valcke valt zijn bedrijf niets te verwijten: “De vereiste procedures zijn gevolgd”, aldus Valcke. “We hopen dat onze certificaten eind deze week weer worden vertrouwd door Google, Mozilla en Microsoft.”

En het wordt erger:

diginotar_betanews

En daar worden consequenties aan verbonden.

Uit de volkskrant:

“De Nederlandse Orde van Advocaten heeft het vertrouwen opgezegd in internetbedrijf DigiNotar. Aanleiding is de kraak van overheidswebsites, waarvoor DigiNotar de betrouwbaarheid moest garanderen. Ook de orde maakte gebruik van de diensten van het internetbedrijf.”

Het dossier Diginotar-dossier op Nu.nl.

Natuurlijk leren we snel, van Nu.nl:

“De servers van receptenwebsite Smulweb.nl zijn dit weekend gehackt en daarom heeft de website de wachtwoorden van bijna een miljoen accounts laten vervallen.”

smulweb

Gelukkig is CDA-Kamerlid Uitslag is niet een beetje zwanger: Uitslag is zwanger.

Twee Nederlandse liedje rond het thema een beetje:

Een beetje van Teddy Scholten
Een beetje verliefd van Andre Hazes
Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Analyse, Gouden regels. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *