Kiezen is: de consequenties van je keuze aanvaarden en daar naar handelen

Kamergeneuzel is een van de problemen van de huidige Tweede Kamer volgens VVD-fractievoorzitter Stef Blok in zijn gastcolumn voor NU.nl.

Hij schrijft: “Vrijwel alle Tweede Kamerfracties hebben in hun verkiezingsprogramma aangegeven dat er minder ambtenaren moeten komen. Dat zou ook moeten betekenen dat de Kamer zelf moet stoppen met het veroorzaken van bureaucratie.”

Een van de goudenregels van het probleemoplossend denken is: kiezen is zeggen wat je niet doet. Deze regel had ook kunnen luiden: Kiezen is: de consequenties van je keuze aanvaarden en daar naar handelen.

Als we weten wat het probleem, wat de oorzaak is en hoe we het willen oplossen dan moet we daar naar handelen en de gekozen oplossing implementeren en aanvaarden dat we niet iets anders gekozen hebben. Maar niets menselijks is Tweede Kamerleden vreemd, zelfs voor Kamerleden is kiezen moeilijk.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Gouden regels. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *