Even een foto afdrukken

We staan op het punt om te vertrekken. Ik zou nog een foto meenemen. De computer opstarten, even de foto zoeken op de computer, gevonden. Afrukken en klaar.

“Ploep, ploep, ploep”

O, de HP-printer heeft een probleem. Volgens de printer ligt het fotopapier met de verkeerde kant naar boven. Dat is vreemd, de vorige keer was het nog goed, even controleren. Volgens mij ligt het wel goed. Nog maar eens proberen.

“Ploep, ploep, ploep”

Nogmaals bovenstaande acties uitgevoerd.

“Ploep, ploep, ploep”

Op de printer zit geen knop of menuoptie met de tekst: “ik weet dat het niet goed is, maar ik accepteer de consequenties van mijn handelen, druk maar af, desnoods op de verkeerde kant, want ik moet nu echt weg en ik heb wel de foto nodig.”

Volgens de printer doe ik het niet goed. Dat is een probleem. De oplossing, even de print queue leegmaken, want met dit bestand heeft hij blijkbaar een probleem. In Windows even aangeven dat het printen gestopt kan worden, printen annuleren. Weet u het zeker, ja ik weet het zeker. Vervolgens gebeurt er niets.

De rest zal ik u besparen. Ik heb uiteindelijk de foto uit kunnen printen, maar we kwamen wel te laat.

De gouden regel zegt: maak dingen simpel, maar niet te simpel.

Maak dingen simpel: waarschuw gebruikers als er problemen zijn.
Maar niet te simpel: laat de gebruiker wel de controle behouden.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Gouden regels. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *