Mijn hond begrijpt me.

Laat ik beginnen met de mededeling dat ik geen hond heb, ik heb er ook geen gehad. Ik las vandaag een stukje op de AD-site met de titel: Hondenbezitter verkiest viervoeter boven partner. Ik zal niet ingaan over de andere punten in het stukje, honden die slapen in bed en de gevolgen daar van.
Waar ik het over wil hebben is de constatering: “Ruim een op de vijf ondervraagden geeft aan dat de hond van alles begrijpt”. Ik zou dat dat psychologisch kunnen duiden, maar ik wil het relateren aan de manier waarop mensen communiceren. Blijkbaar is het belangrijk om ergens je verhaal kwijt te kunnen om de gedachten te ordenen. Blijkbaar helpt de communicatie met de hond om van iets impliciets iets expliciet te maken (één van de gouden regels van het probleemoplossend denken). En blijkbaar is een begrijpende blik van de hond voldoende om beter te scoren dan elk antwoord dat de partner kan geven.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Gouden regels. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *