Discipline 8. Congratulate the Team (Oranjespelers: Nederland bedankt!).

Discipline 8 uit de 8D methode om problemen op te lossen heet: feliciteer het team. Dat hebben we deze week uitgebreid gedaan. Het oranje voetbalteam is door de demissionaire premie toegesproken, het heeft de koningin behaagt de aanvoerder en de trainer een lintje te geven en het volk heeft staan juichen langs de grachten en op het plein.
Het team heeft vervolgens de Nederland bedankt.

Bedankt Nederland

Bedankt Nederland

Als het om de sport gaat dan kunnen we kunnen het wel, elkaar feliciteren. Echter in het Nederlandse bedrijfsleven krijgt het team feliciteren iets gênants en wordt het om deze reden vaak vergeten. Dat is vaak niet terecht en uiteindelijk is het demotiverend voor het team.

De vraag is echter hoort deze stap in het primaire probleemoplossendproces thuis. Ik denk dat het getuigd van fatsoen te eren wie ere toekomt. Dat het onderdeel is van de teamontwikkeling en –motivatie. Maar het is geen essentiële stap probleemoplossend denken.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in probleemoplosproces. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *