Het gaat om de oplossing.

Bij het oplossen van een complexe probleem kan het probleem worden opgedeeld in deelproblemen (verdeel–en-heers-methode).  Stapje voor stapje wordt het probleem opgelost.  Elke stap kan dan een doel op zich worden.

Hoe kom je tot een regering voor Nederland is een complex probleem dat stapje voor stapje wordt opgelost tijdens de formatie.
Eén van de deelproblemen is het bepalen welken partijen deel gaan uitmaken van de regering. Het is de taak van de informateur dit deelprobleem voor de koningin op te lossen Er zijn partijen die zich niet voldoende betrokken voelen bij het proces en één van hen wil een gesprek met de informateur.

Echter het doel moet niet zijn om mee te praten. Het gaat om de oplossing van het probleem: een regering voor Nederland. Als de andere partijen je niet willen, dan ben je uitgepraat. It takes two to tango en ten minste drie partijen om te regeren.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Methodiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *