Springen of doorlopen?

Een van de methodieken bij het oplossen van problemen is het zoeken naar een route met de meeste zekerheid. De volgende stap is de stap die de meeste kans geeft op een bevredigende oplossing.

  Nadelen van deze methode zijn:

 • Niet het meest optimale pad om te komen tot een oplossing.
 • Geen garantie op een oplossing

Een voorbeeld van een probleem: hoe kom ik droog aan de andere kant van de sloot. Ik kan springen maar dan loop ik het risico in de sloot te belanden. Als het lukt heb ik het probleem snel opgelost. Ik kan ook de sloot volgen en hopen dat ik een brug tegen kom. Ik word niet nat, maar er is een kans dat de overkant een eiland is. En dan kan ik doorlopen tot het einde der tijden.
Een informateur heeft ook dit probleem. Doorpraten met het risico dat hij eindeloos rondjes draait of de sprong wagen.

Deel:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • Live
 • PDF
 • RSS
 • Google Buzz
Dit bericht is geplaatst in Methodiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *